Lehtikaalipasta, Bamix ja Cuispiro

Joko olet tutustunut lehtikaaliin?
Itselleni lehtikaali on tämän syksyn uusi tuttavuus. Lehtikaali on oikeaa superfoodia, se sisältää esimerkiksi C-vitamiinia tuplat enemmän kuin appelsiini sekä esimerkiksi rautaa. Lehtikaalta voi käyttää mm. keittoihin, muhennoksiin tai syödä raakanakin. Ihana lisuke ruualle kun paistaa pannulla valkosipulivoissa.
Ohjeen yhteydessä esittelyyn taas itselle kaksi tärkeää keittiövälinettä. Bamix sauvasekoitin on alunperin ammattilaiskäyttöön suunniteltu ja sen huomaa. Mikään muu kokeilemani sauvasekoitin ei murskaa, soseuta tai vatkaa yhtä tehokkaasti. Bamixilla olen tehnyt mm. pestot, pähkinärouheet, vauvansoseet, kermavaahdon, perunamuussin tai vaikkapa vispipuuron hetkessä. Tähän ruokaan hienonsin lehtikaalin ihan pieneksi bamixilla. Näin meidän 1v 3 kk myös syö sitä. Isommat salaatinkaltakset jutut kun eivät vielä muuten uppoa.
Toinen suosikkini on Cuispiron raastin. Täydellinen kovan juuston raastamiseen ja esim. inkiväärin tai limen/sitruunan kuoren raastamiseen. Mahtava terä ja malliltaan myös toimiva. Käytän lähes päivittäin niin leipoessa kuin ruoanlaitossa.
Mutta nyt reseptin ääreen.
Eilen tein päivälliseksi lehtikaalipastaa.
4:lle
- 300g pastaa
- oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 viipaletta pekonia
- 150g lehtikaalta
- 1 dl siemen-/pähkinäsekoitusta (auringonkukansiemeniä, cashewpähkinöitä, kurpitsansiemeniä)
- 250g kirsikkatomaatteja
- suolaa
- mustapippuria
- parmesan tai sen kaltaista juustoa päälle raastettuna
Huuhtele lehtikaali ja leikkaa pois paksu lehtiruoti. Pilko lehtikaali pieneksi silpuksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet pieneksi. Pilko pekoniviipaleet pieniksi paloiksi. Pilko kirsikkatomaatit. Laita pasta kiehumaan.
Freesaa valkosipulinkynsiä pannulla oliiviöljyssä hetki, älä polta. Lisää pilkottu pekoni. Paista hetki. Lisää lehtikaali ja paista 5 min.
Lisää siemenet ja pähkinät ja paista vielä toiset 5 min. Lisää vähän oliiviöljyä.
Lisää kirsikkatomaatit.
Kaada vesi pois kypsästä pastasta ja huuhtele kuumalla vedellä. Yhdistä lehtikaaliseos pastan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta juustoa päälle ja nauti heti

Kommentit

  1. Moikka.
    Bamix on kyllä paras sauvasekoitin! Itselläni sitä ei ole, mutta äidiltäni löytyy vielä 80-luvun malli, joka toimii edelleen loistavasti. Minulla on tuollainen samanlainen raastin, tykkään todella paljon! Ja tätä lehtikaalipastaa kokataan meillä tänään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun pitää Hanna kirjottaa Joulupukille Bamixista :), on kyllä niin loistava ja varmasti meillä käytössä yhtä lailla vielä 2030-luvulla kuin teidän äidilläkin 80-luvun malli. Miltä lehtikaalipasta maistui teidän perheen suuhun?

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit