Ruispohja pizzaan
Joko olet kokeillut ruispohjaa pizzaan? Tässä astetta terveellisemmän pizzapohjan ohje. Täytteet oman maun mukaan! Esimerkkikuvassa superperinteinen kinkku-ananas-aura tomaattibasilika-kastikkeella.
Pellillinen
POHJA
- 2 dl vettä
- 25g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- noin 3,5dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhoja taikinaan vähitellen, lisää loppupuolella öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä taikina pehmeäksi, ei kivikovaksi palloksi. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi ja kauli jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle. Täytä mielesi mukaan ja paista uunissa 225c noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti