Marmeladipikkuleivät

Teen näitä pikkuleipiä usein Joulun alla ja toisinaan muinakin vuodenaikoina - eivät ole mitenkään jouluisia, mutta kivaa vaihtelua luumun- ja piparinmakuiseen kahvipöytään. Keksit ovat hyviä ihan sellaisenaankin, mutta marmeladitäyte sopii näihin erinomaisesti. Väliin sopii lähes mikä marmeladi tahansa. Omat suosikkini ovat vadelma- ja omenamarmeladi.
Kekseistä voi tehdä pieniä tai isoja, minkä muotoisia tahansa. Itse tein tällä kertaa isoja pyörylöitä mihin painoin pienen sydämen - ei ehkä niin tyylikkäitä, mutta sitäkin maukkaampia :).




- 400 g voita 
- 2 ½ dl sokeria 
- 2 munaa 
- 9 dl vehnäjauhoja 
- 4 tl vaniljasokeria 
- 2 tl leivinjauhetta 
- 300 g marmeladia

(- tomusokeria)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat mukaan nopeasti sekoittaen. 
Lisää sekoitetut kuivat aineet. Kaulitse ja ota muotilla yhtä paljon kansi-ja pohjaosia.

Paista 200c. n. 8-10 min. Jäähdytä pikkuleivät. 


Levitä marmeladia pohjaosalle, paina kansiosa päälle. 

Päälle voi sihdata vielä tomusokeria.

Säilytä pikkuleivät suljetussa purkissa jääkaapissa.

Kommentit

Suositut tekstit