Coleslaw (maailman paras)

Coleslawta on tarjolla hyvin monenlaista. Usein hampparipaikoissa saa sellaista majoneesissa lilluvaa lötköä kaalisalaattia mikä ei hivele juurikaan makuhermoja. Olen vuosien varrella kokeillut monia eri ohjeita, mutta mikään ei ole voittanut tätä Hans Välimäen coleslaw-reseptiä. Ihastu sinäkin. Coleslaw maistuu kaikenlaisen grillilihan ja makkaran kylkiäisenä tai hampurilaisten tai hodarien välissä.


* 1 pieni varhaiskaali ohueksi suikaloituna
* 2 iso porkkaanaa ohueksi suikaloituna
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* mustapippuria

* 1 dl väkiviinaetikkaa
* 2 dl vettä
* 2 laakerinlehteä
* 0,5 dl sokeria
* suolaa
* 2 dl laadukasta majoneesia

Sekoita ohueksi suikaloitu kaali, porkkana ja valkosipuli kulhossa keskenään. Rouhaise vähän pippuria sekaan.

Mittaa kattilaan etikka, vesi, laakerinlehdet, suola ja sokeri. Kiehauta neste ja kaada se kulhossa olevien kasvisten päälle. Anna marinoitua hetken.
Valuta neste pois siivilän avulla ja sekoita majoneesi joukkoon. Anna jäähtyä rauhassa ja tekeytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit