Blinipannari

Tätäkin ohjetta on pitänyt kokeilla jo pitkään. Glorian ruoka ja viini lehden ohjeita tämäkin, yllätys yllätys... ne vain ovat niin omaan makuuni sopivia eivätkä juuri koskaan petä. Rakastan blinejä, mätiä ja muita blinin täytteitä... Blinit ovat kuitenkin haastava tarjottava isolle seurueelle jos et halua viettää aikaa paistinpannun äärellä. Blinipannari on siihen oiva ratkaisu. Annoksesta tulee uunipellillinen ja siitä riittää isommallekin porukalle alkupalaksi/naposteltavaksi. Pellillisestä tulee n. 16 annospalaa.

Ainekset

* 7 dl maitoa
* 200g kermaviiliä
* 25g tuorehiivaa
* 2 dl tattarijauhoja
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl suolaa
* 3 kananmunaa
* 25g voita sulatettuna

Sitruunasmetana

* 1 sitruunan kuori
* 1 rkl sitruunan mehua
* 1/2 ruukkua tilliä
* 240g smetanaa
* 1/2 tl suolaa
* ripaus mustapippuria myllystä

Lisäksi

* 1 punasipuli
* 300g katkarapuja tai 150g lämminsavulohta
* 100g mätiä
* tillin oksia

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmeyanan ainekset keskenään. Mausta. Nosta jääkaappiin.

Kuori ja viipaloi punasipuli, sulata ja valuta ravut tai revi lämminsavulohi palasiksi.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25-30 min uunin keskitasossa kunnes pannukakku on kullanruskea.

Anna jäähtyä hetki. Levitä sitruunasmetana pannarille. Asettele pannarin päälle muut täytteet. Ravut tai lohi, mäti, sipulit ja tilliä.

Kommentit

  1. Kuulostaapa hyvälle! Itse juuri tuskailin blinien kanssa, kun itse ei kerkeä vieraiden kanssa syömään. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ilman muuta testata! Helppo emännälle ja näyttävän näköinen tarjottava. Mikä parasta, herkullista :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit