Buddha Bowl Satay-kastikkeella

Buddha Bowlit ovat nyt olleet tosi in blogeissa ja ruokalehdissä. Lautasellinen terveellistä ja hyvää. Ei ihme että on noussut hitiksi. Buddha bowlia voit soveltaa oman makusi mukaan. Itse pidin kovasti tästä Soppa365 sivustolta napatusta ohjeesta.
Kahdelle reilut annokset
* 1 dl kvinoaa
* 1 keskikokoinen bataatti
* 1 prk kikherneitä
* 1 rkl oliiviöljyä
* suolaa ja pippuria myllystä
* 1 pss babypinaattia
* 1 avocado
* Satay-kastiketta (ohje alla)
Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225c.
Kuiri bataatti ja pilko kuutioiksi. Huuhtele kikherneet. Sekoita bataattikuutiot ja kikherneet omissa osioissaan leivinpaperin päällä uunipellillä öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paahda uunissa 25 min.
Leikkaa avocado puoliksi ja puolikkaat siivuiksi.
Asettele huuhdeltua babypinaattia laveaan kulhoon. Laita pinaatin päälle kypsää kvinoaa, paahdettuja bataattikuutioita sekä kikherneitä. Lisää avocado ja halutessasi Satay-kastike, joka omasta mielestäni kruunaa annoksen.
Satay-kastike
* 1 ruukku korianteria
* 1/2 punainen chili
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 cm inkivääriä
* 1 dl sokeritonta maapähkinävoita
* 3 rkl soijakastiketta
* 1 rkl tummaa seesamiöljyä
* 1 limetti
* 1,5 dl vettä
Pilko korianteri. Viipaloi chili, kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Laita korianteri, chili, valkosipuli, inkivääri, maapähkinävoi, soijakastike ja seesamiöljy tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa voi survoa hyvällä sauvasekoittimella. Purista joukkoon limetinmehu ja lisää vesi. Anna koneen käydä kunnes seos on sileää ja tahnamaista. Vettä voi tarvittaessa lisätä.
Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ilmatiiviissä rasiassa ja on herkkua esim. kanan kastikkeena.

Kommentit

Suositut tekstit