Thaimaalainen porkkanasosekeitto

Tämän ihanan keiton ohje on napattu uusimmasta Maku-lehdestä. Ja tuttuun tyyliini pikkuriikkisen muunnellen. Ihanan maukasta ja nuudelit sekä päälle tulevat lisukkeet ovat ihan must keiton kanssa. Porkkanaviipaleet kulhon pohjalla olivat hyviä, mutta toimii ilmankin.
Neljälle
* 800g porkkanoita
* 1 sipuli
* 3 valkosipulin kynttä
* 1 rkl rypsiöljyä
* 2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
* 6 kuivattua kaffirlimetinlehteä
* 1l kasvislientä
* 1 prk (165ml) kookosmaitoa
* yhden limetin mehu
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
Lisäksi
* 200g riisinuudeleita
* 1 porkkana
* 4 rkl suolapähkinöitä
* 2 rkl tuoretta minttua
* 1 chili viipaloituna
Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, inkivääri ja porkkanat. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista kaffirlimetinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja limenmehu. Mausta.
Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa porkkanan ohuen ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä.
Annostele nuudelit ja porkkanaviipaleet keittokulhojen pohjalle, kaada päälle kuuma keitto.
Ripottele pinnalle pähkinöitä, yrttejä ja suolapähkinöitä.

Kommentit

Suositut tekstit