Valkoviinikala ja paistettua pinaattia

Osta kaupasta kokonainen kala, vaikkapa nieriä, kuha tai siika. Kypsennä uunissa valkoviinissä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, muussia, kukkakaalia tai paistettua pinaattia. Helppoa ja kerrassaan herkullista ja paljon kevyempää kuin kermassa uitettu uunikala. Ohje on Vappu Pimiän ensimmäisestä kokkikirjasta.

4:lle

* 1 kokonainen kala
* 1 sitruuna
* 2-3 kourallista tuoreita yrttejä (ruohosipulia, basilikaa, timjamia, sitruunamelissaa, tilliä.. valitse sisään kaksi lajiketta)
* suolaa
* pippuria
* 2dl valkoviiniä
* 30g voita
* n. 1dl vettä
* 1-2 fenkolia

Laita uuni lämpenemään 200c. Kuivaa kala talouspaperilla, aseta uunivuokaan ja ripottele vatsan sisään suolaa. Lisää vatsaan reilusti valitsemiasi yrttejä. Niiden kuuluu tursua yli uunivuokaan. Tee kalan pintaan muutama viilto ja ripottele suolaa pinnalle sekä viiltoihin ja rouhi päälle vähän mustapippuria.
Peitä kala sitruunanviipaleilla. Halutessasi pilko kalan ympärille ohuiksi siivuiksi viipaloitua fenkolia. Kaada vuokaan valkoviini ja vesi. Ripottele voinokareet kalan päälle ja vuokaan. Paista kalaa uunissa n. 20-25 min. Valele kalaa liemellä paiston aikana.
Kypsän kalan selkäruoto irtoaa helposti ja viiltojen kohdalta näet koska kala on kypsää.

PAISTETTU PINAATTI

kahdelle

* 1 rasia tuoretta babypinaattia
* 2 valkosipulinkynttä
* reilu loraus oliiviöljyä
* 1/2 sitruunan mehu
* suolaa ja mustapippuria

Silppua valkosipuli ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon huuhdeltu pinaatti. Paista kunnes lehdet menevät kasaan. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja mausteet. Tarjoa heti.

Kommentit

Suositut tekstit