Pikamunkit

Tästä ei munkin teko helppone. Meillä tehtiin näitä pikamunkkeja usein kotona vappuna, vaikkakin myös niitä perinteisiä joiden ohjeen löydät myös blogista. Pikamunkit on nopea valmistaa ja minusta ne ovat supersöpöjä kun jokainen munkki on eri muotoinen ja niihin tulee rapsakoita suikuroita syötäväksi. Jos haluat päästä vappuna helpolla, mutta et kuitenkaan kaupan munkkitiskin kautta, tässä superherkku ohje!

Parisenkymmentä minimunkkia

* 5 dl vehnäjauhoja
* 1/2 dl sokeria
* 1 tl suolaa
* 3 tl leivinjauhetta
* 2 tl kardemummaa
* 3dl kermamaitoa
* 2 kananmunaa

Munkinpaistorasvaa 1 pkt, sokeria munkkien pinnalle

Laita munkinpaistorasva sulamaan teräskattilaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon kermamaito sekä munat. Sekoita tasaiseksi. Ota välittömästi taikinasta nokareita ruokalusikalla ja kypsennä ne kuumassa öljyssä vaaleanruskeiksi.

Sokeroi lämpimänä ja tarjoa munkit tuoreina.

Kommentit

Suositut tekstit