Superhelpot suklaamuffinssit

Tämä suklaamuffinssiohje on kulkenut mukanani jo kymmeniä vuosia, alkuperää en muista. Tällä ohjeella on helppo leipoa myös lapsen kanssa yhdessä. Vaikka ohje on helppo, saat tosi maukkaita muffinsseja. Slurps! Itse valmistin näitä pitkästä aikaa tällä viikolla ilahduttamaan töissä pitämäni ryhmän lapsia viimeisen ryhmä kerran kunniaksi.
12 isoa muffinssia
* 200g voita
* 2 dl sokeria
* 3 kananmunaa
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 2tl leivinjauhetta
* 1tl vaniljasokeria
* 1 3/4 dl maitoa
* 4 rkl kaakaojauhetta
* 170g tummaa tai maitosuklaata
Kuorrute
* 100g suklaata
* 50g voita
* n. 2dl tomusokeria
* haluamiasi koristeita, suklaarouhetta, strösseliä, smartieseja...
Laita isot muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää välissä 1rkl vehnäjauhoja niin estät taikinan juoksettumisen.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan. Sekoita maito taikinaan. Lisää siivilän läpi kaakaojauhe ja karkeaksi paloiteltu suklaa.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225c noin 20min ajan.
Mikäli kuorrutat muffinssit, levitä täyte lämpimien, mutta hieman jäähtyneiden muffinssien päälle. Sulata kattilassa voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Ota pois hellalta ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen tomusokeria kunnes seos on mukavasti levitettävää. Koristele.

Kommentit

Suositut tekstit