Vesimeloni-fetasalaatti

Vesimeloni ja feta on maukas yhdistelmä ja tämä salaatti sopii hyvin kesäisten grilliruokien kaveriksi tai vaikka sellaisenaan lounaaksi. Tämän salaatin kruunaa aasialaistyyppinen kastike ja tuoreet yrtit. Alkuperäinen ohje on napattu haarukkavatkaimen blogista, mutta muokkailin ohjetta omaan makuuni sopivaksi.
Tarjoilin tätä salaattia ystäväni polttareissa ja reseptiä odotellaan jo kuumeisesti. Tämä on siis hyvää!
Kastike
* 1 kevätsipuli
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 chili
* 2 rkl kalakastiketta
* 1,5 rkl limen mehua
* 2 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
* 3 rkl rypsiöljyä
Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja chili pieneksi. Lisää muut aineet. Sekoita. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa tai seuraavaan päivään.
* 1/4 - 1/2 vesimelonia melonin koosta riippuen
* 2 tomaattia
* 1 pkt fetajuustoa (200g)
* 1 kevätsipuli
* jääsalaattia tms salaattia kourallinen revittynä
* 1 ruukku thaibasilikaa (hätätapauksessa tavallinenkin basilika käy)
* 1 ruukku minttua
Revi salaatti ja yrtit kulhoon. Pilko sekaan kevätsipuli varsineen, feta, tomaatit ja vesimeloni. Kaada sekaan kastike ja sekoita käsin varovasti sekaan. Nauti heti.

Kommentit

Suositut tekstit