Kirsikkajuustokakku-brownie

Tyttäreni 4-v. synttäreille oli taas mieliteko leipoa ja kokeilla kaikenlaista uutta. Paria uutta juttua tulikin kokeiltua ja hyviä olivatkin! Tämän ohjeen kopioin Makeaa-blogista, joten kiitokset sinne suuntaan. Kehuja keräsi kaikilta maistaneilta.
Jos teet uunipellillisen, tuplaa ohje.

Brownie-pohja

* 100g tummaa suklaata
* 100g voita
* 2 munaa
* 2 dl sokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175c. Vuoraa uunivuoka 20*30cm leivinpaperilla.

Sulata suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukeros.

Kirsikkajuustokakku-täyte

* 200g kirsikoita
* 350g maustamatonta tuorejuustoa
* 100g creme fraichea
* 3/4 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 2 rkl maissitärkkelystä
* 2 munaa

Pese ja halkaise kirsikat ja poista kivet. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita tasaiseksi välillä. Kääntele joukkoon kirsikat ja kaada seos browniepohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 min. Sammuta uuni ja jätä jälkilämmölle uuniin vielä 30 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.

Kommentit

  1. Mitenköhän sait nuo kerrokset noin nätisti, kun mulla ainakin pohja oli niin löysää, että täyte uppos sinne sisään 😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kurja kuulla. Tämän leipomisesta on itsellä kulunut jo tovi, mutta muistelisin että brownie taikina oli aika jämäkkää minkä takia kerrokset pysyivät siisteinä. Mystistä välillä leipominen kun samoilla aineilla tulee erilaista.

      Poista
    2. Okei. Ite tein ohjeen mukaan ja pohja oli löysää, niinkun kääretorttupohja 🙈 En tiiä vaikuttiko se, kun käytin gluteenitonta jauhoa ja perunajauhoa. En myöskään leiponu omilla välineilläni, joten vuoka oli ainakin liian syvä 😮‍💨

      Poista
    3. Olisiko sitten jauhot vaikuttaneet asiaan. Täytyykin leipoa piirakka lähiaikoina itse uudestaan niin saa testailtua pohjataikina. Usein tuollainen brownie taikina on aika paksu verrattuna kääretorttutaikinaan. Munasokerivaahto on myös yllättävän paksua kun sitä vatkaa riittävästi.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit