Kalaa Antiboise

Tämä kalaresepti on Vappu Pimiän keittokirjasta ja nousi heti omaksi kalalempparireseptiksi kun ensi kertaa kokeilin. Alkujaan annos on saanut inspiraationsa Vapun syömästä annoksesta Pastis-ravintolassa. Reseptiin voi käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, parhaiten sopivat siika ja kuha.

Kahdelle

* 2 kalafilettä (nahalla tai ilman)
* 1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
* 1 valkosipulinkynsi silputtuna
* 2 rkl pieniä kapriksia
* 1 sitruunan mehu
* 3 lorausta oliiviöljyä
* nokare voita
* suolaa ja mustapippuria

Ripottele kalafileille vähän suolaa ja mustapippuria. Kuumenna voinokare pannussa. Pannu on tarpeeksi kuuma kun voi on lakannut tirisemästä. Aseta kalafileet pannulle nahka- tai muuten selkäpuoli alaspäin. Älä kääntele, vaan anna nahan ruskistua kunnolla. Kun kalan pinta alkaa muuttua valkoiseksi n. 2 minuutin päästä, nosta fileet pois pannulta uunivuokaan ja pane vuoka uuniin. Säädä lämpötila 100 asteeseen.

Älä huutele pannua vaan kaada sinne reilu loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Pyörittele hetki ja lisää kirsikkatomaatit, kaprikset ja sitruunamehu. Paista, kunnes tomaatit alkavat vähän hajoilla, mutta eivät vielä mene muusiksi. Lorauta sekaan vielä vähän oliiviöljyä.
Lisää kalafileet pannuun ja kauho kastiketta pannun pohjalta kalojen päälle.
Tarjoile heti esimerkiksi raikkaan salaatin, perunoiden tai ohraton kera.

Kommentit

Suositut tekstit