Mustikkapiiraat

Pidätkö niistä Fazerin pikku piiraista, mitä on myyty iät ja ajat kahden kappaleen pakkauksissa? Minä pidän, mutta nämä ovat vieläkin parempia. Vaikka unohdin taikinasta perunajauhot tällä kertaa. Sen avulla taikina on paksumpi ja kansi kauniimpi ja mustikat eivät kuulla lävitse.
12 kpl
* 200g huoneenlämpöistä voita
* 1,5 dl sokeria
* 1 muna
* 1 dl perunajauhoja
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
* 5 dl mustikoita
* 1/2 dl sokeria
* 1-2 rkl perunajauhoja
Valmista ensin täyte. Laita mustikat ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes seos saostuu. Lisää perunajauhot. Anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin. Lisää muna ja kuivat aineet hyvin sekoittaen. Nosta taikina hetkeksi kylmään.
Ota taikinasta 3/4. Painele taikinasta 12 alumiinivuoan, muffinssivuoan tai voidellun muffinipellin koloihin pohja ja reunat. Lisää mustikkatäyte. Tee käsissä kannet lopusta taikinasta piiraille. Painele reunat hyvin kiinni ja tee haarukalla piirakan päälle muutama ilma reikä.
Paista 200c uunissa noin 15 min.
Jäähdytä ja syö sellaisenaan tai esim. vaniljajäden kera.

Kommentit

Suositut tekstit