Nyhtökurpitsaburgerit

Yllättäen mansikkavaahtiksen keittiössä kokeiluun pääsi taas Gloria ruoka ja viini lehden resepti. Ne kun eivät ikinä yleensä petä. Ei tälläkään kertaa. Eilen olin ystävien kanssa pitämässä hauskaa ja tänään teki mieli ruoaksi jotakin "mättöä". Tämä vegeburgeri ajoi asiansa täydellisesti ja maistuu ihan varmasti lihansyöjillekin. Ja koska on Halloween aika, kuuluuhan sitä syödä kurpitsaa monella eri tapaa :).

Neljälle

* 1 l kurpitsaa raastettuna (itse käytin myskikurpitsaa, mutta se perinteinen oranssi hokkaidokurpitsa sopii myös erinomaisesti)
* 2 rkl öljyä
* 1 dl Teriyakikastiketta
* 1 rkl tomaattipyreetä
* 1 rkl grillimaustetta
* 2-4 rkl vettä

Lisäksi
* 2 tomaattia
* 1 punasipuli
* 4 sämpylää
* 2 rkl voita
* salaattia
* 4-8 rkl majoneesia

Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista kurpitsa raastetta öljyssä 5-10 minuuttia tai kunnes neste haihtuu, kurpitsa ruskistuu ja karamellisoituu kauniisti. Lisää teriyakikastike, tomaattipyree ja grillimauste. Kypsennä vielä noin 10 min. Lisää tilkka vettä jos paistos kuivuu liikaa.

Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise sämpylät ja paahda niitä hetki omassa paistinpannussa voissa.

Lado sämpylälle salaattia, tomaattia ja punasipulia. Lisää reilusti kurpitsapaistosta. Lisää toinen kerros tomaattia, punasipulia ja salaattia. Levitä toiselle sämpylänpuolikkaalle majoneesia ja laita kanneksi.

Haukkaa!

Kommentit

Suositut tekstit