Omena-possunkylkiletut

Tykkään käyttää lettuja ja vohveleita usein myös suolaisina ruokina. Blogissanikin jo useampi suolainen lettu- tai vohveliohje. Tyttäreni syö näin aina aikamoisia satseja ja saan helposti kokeilemaan letun avulla uusiakin täytemakuja. Tämä lettuohje on muokkailtu Finckenhagenin Lisen kirjasta Letut ja pannukakut.
4 annosta
* 4 dl Pirasen luomutilan lettujauhoja tai 2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl grahamjauhoja
* 1/4 tl suolaa
* 1/2 tl kardemummaa
* 4 kananmunaa
* 5 dl maitoa
* 400g porsaan kylkisiivuja
* 2 omenaa
* ruohosipulia
* halutessasi vaahterasiirappia
* voita paistamiseen
Sekoita jauhot, suola ja kardemumma kulhossa. Riko toiseen kulhoon kananmunat, lisää maito ja vatkaa. Kaada munamaito kuivien aineiden päälle ja vispaa käsin seos tasaiseksi. Anna taikinan turvota vähintään 15 min ennen paistamista.
Pilko kylkiviipaleet ja paista niitä pannulla n. 15 min. Niistä on tarkoitus tulla suht tummia ja rapsakoita. Lisää kuoritut ja kuutioiksi pilkotut omenat. Jatka paistamista n. 10 min. Lisää silputtua ruohosipulia joukkoon.
Lisää possuomena seosta pannulle n. 2 rkl, nokare voita ja 1/2-1 dl lettutaikinaa. Paista lettu molemmilta puolilta. Jatka näin kunnes taikina loppuu. Tarjoile loppu possuomenaseos lettujen päällä. Koristele vielä ruohosipulilla. Jos haluat antaa letuille makean silauksen, kaada päälle vielä vähän vaahterasiirappia.

Kommentit

Suositut tekstit