Korvapuustijäätelö ja suklaa-suolakinuskijäätelö

Olen tehnyt lukuisia kertoja itse jäätelöä, mutta nämä kaksi makuyhdistelmää kyllä osuivat ja upposivat. Voittaa kaupan jädet mennen tullen ja mikä kummallisinta, en pidä yleensä suklaajäätelöstä, mutta nyt tuli poikkeus. Enkä yleensä myöskään pidä jäätelöistä, mihin on tungettu kakun paloja tai mitkä jäljittelevät esimerkiksi jonkun piirakan makua. Mutta, tämä korvapuustijäätelö on ihan taivaallista. Kokeile ihmeessä molempia. Pääset jäätelötaivaaseen. Korvapuustijäätelön ohje muokattu Makeaa blogista, suklaa-suolakinuskijäätelö taasen muokattu Me Naiset lehdestä.

Tällä ohjeella puolitat perusjäätelöaineksen ja valmistat satsin korvapuustijäätelöä sekä suklaa-suolakinuskijäätelöä. Jos valmistat vain toista jäätelöä, tuplaa raaka-aineet.

Jäätelömassa:
* 6 dl kuohukermaa
* 1 tlk (397g) kondensoitua maitoa

Korvapuustijäätelö
Kastike:
* 0,5 dl fariinisokeria
* 0,25 dl vettä
* 0,75 tl kanelia
* 1 rkl voita
Jäätelömassaan
* 0,5 tl kardemummaa
* 0,5 tl vaniljasokeria

Suklaa-suolakinuskijäätelö
Kastike:
* 100 g sokeria
* 42,5 g voita pieneksi kuutioituna
* 0,65 dl kuohukermaa
* suolaa
Jäätelömassaan
* 0,5 dl kaakaojauhetta
* 0,5 dl maitosuklaata pieninä paloina

Korvapuustijäätelön kastikkeen valmistus:

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna seoksen kiehua kunnes kaikki sokeri on sulanut. Lisää kaneli ja voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Suolakinuski:

Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Varo polttamasta. Kun sokeri on kokonaan nestemäistä, lisää pilkottu voi ja anna kuplia n. 2 minuutin ajan. Kaada sekaan kuohukerma, keitä minuutin verran. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Jäähdytä hieman.

Jäätelömassa:

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa sekaisin. Jaa Jäätelömassaan puoliksi kahteen kulhoon. Lisää toiseen kardemumma ja vaniljasokeri. Kaada pakasterasiaan (n. 1l). Kaada päälle fariinisokeri-kanelikastike. Sekoita niin että kastiketta valuu kaikkialle jäätelöön. Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
Lisää toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe, pieneksi pilkotut suklaapalat sekä lopuksi sekoita sekaan suolakinuskikastike. Laita pakasterasiaan (n. 1l) ja pakasta vähintään 6 tuntia.

Ennen tarjoilua, anna jäätelöiden olla huoneenlämmössä pieni hetki niin ne pehmenevät ihaniksi.

Nauti!!!

Kommentit

Suositut tekstit