Maailman paras liha-wokki

En ole koskaan valmistanu näin hyvää naudanlihawokkia. Nyt oli mausteet ja lihan mureus kohdillaan. Ja murean lihan salaisuutena ruokasooda. Ymmärtääkseni aasialaisessa keittiössä soodaa käytetään useinkin. Idean wokkiin sain rytmikeittiö-blogista - kiitos sinne alkuperäisideasta. Täällä kuitenkin kaupasta vaikea löytää esim. pähkinäöljyä joten muokkailin ohjetta sieltä täältä vähäsen.
Tuli ihan täydellistä!
Lapselleni (kohta 3v. ) laitoin nuudelit ja wokin ilman maustekastiketta. Maistui erinomaisesti. Itselle sekoitin vielä maustekastiketta sekaan.
Tuore chilikin sopisi varmasti potkua tuomaan jos ei pikkutenavia pöydän ääressä...
Neljälle
* 400g naudanpaistisuikaleita
* 1/2 dl soijaa
* 3 rkl seesamiöljyä
* 2 rkl tummaa siirappia
* 1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
* 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
* 1 tl ruokasoodaa
* ripaus mustapippuria
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja sekoita lihasuikaleet joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään 2 tuntia.
Maustekastike
* 2 rkl kalakastiketta
* 2 rkl soijaa
* 4 rkl ruokokidesokeria
* 1 cm pala inkivääriä raastettuna
* 1 sitruunan mehu
* 1 dl vettä
Kiehauta nopeasti kaikki ainekset kattilassa. Ota pois liedeltä.
Wokkiin
* 2-3 porkkanaa
* puolikas punainen paprika
* 1 kevätsipuli
* siitakesieniä iso kourallinen
* parsan kukintoja
* cashew-pähkinöitä
* 200 g riisinuudelia
* seesamöljyä paistamiseen
Ota marinoitunut liha huoneenlämpöön. Pilko porkkanat ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipuli varsineen.
Laita seesamöljyä syvään paistinpannuun 2 rkl. Kuumenna ja lisää liha. Kypsennä liha. Naudanliha kypsyy nopeasti. Lisää porkkanat ja sipuli sekä parsat. Sekoittele hetki.
Laita riisinuudelit kiehumaan ohjeen mukaan.
Lisää wokkiin paprikat. Kypsennä hetki. Lisää vielä sienet ja pähkinät. Muista että wokissa kasvisten tulee olla vielä napakoita ja rapsakoita, ei lötköjä täyskypsiä.
Lisää joukkoon kypsä riisinuudeli ja sekoita joukkoon vielä maustekastike.
Nauti!!!

Kommentit

  1. Tuli tänään tämä testattua ja täytyy kyllä sanoa, että oli kaukana täydellisestä. Ruoasta tuli todella suolaista. Ehkä vika oli siinä, että käytin oikeita mittoja enkä tavallisia ruokalusikoita. Mitä tulee tuohon soijan määrään marinadissa niin itse pudottaisin sen kyllä puoleen. Muuten maku oli kyllä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Itse teen tosi vähäsuolaista ruokaa, mutta olisinkohan tosiaan mitannut omani ruokalusikalla enkä rkl mitalla. Ja soijakastikkeissakin on eroja suolaisuuden suhteen. Kannattaa siis olla tarkkana suolaisuuden suhteen. Moni reseptiä kehunut eli ehkä pikku jutuista kiinni.

      Poista
  2. Oli kyllä hyvää. Teen toistekin.

    VastaaPoista
  3. Kauanko paistat naudansuikaleita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan yleensä sellaisia minuuttisuikaleita tai muuten vain tosi ohuita suikaleita, joten ne kypsyvät ihan hetkessä. Eli ihan minuutista muutamaan suikaleista riippuen ja liha vielä hetken kypsyy kasvisten kanssa.

      Poista
  4. Tosi hyvää tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Lihasta tulee kyllä niin ihanan mureaa tällä ohjeella.

      Poista
  5. Kuvasta päätellen käytit parsakaalin kukintoja etkä parsaa. Monta kertaa menee nämä kaksi eri vihannesta sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus menee sekaisin myös parsakaali ja brocciliini🤭

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit