Maailman paras tonnikalapastavuoka

Olen aina inan inhonnut tonnikalaa, mutta viime vuosina oppinut tykkäämään siitä kun makuparina on juustoinen, hyvin maustettu pasta. Tai itse tehty perinteinen pizza.
Tämän ohjeen bongasin Ullanunelmat Ullalta ja vähän muokkailin pienesti ohjetta ja pienensin määrää. Tästä tuli ainakin näin ihan täydellistä ja haettiin apukokin kanssa molemmat lisää.

Neljälle

* 300g gnocchi tai fusillipastaa (rakastan itse gnoccheja kun täytettä menee pastan sisään) 
* 1 prk tonnikalaa öljyssä
* 3 rkl yrteillä maustettua tomaattimurskaa (voi korvata hätätapauksessa paseeratulla tomaatilla tai ketsupilla)
* 3 dl ruokakermaa
* 1 prk Koskenlaskija Cheddar ruoka ja dippi juustokastiketta
* 1 kananmuna
* 1 dl juustoraastetta
* 1 rkl tilliä
* 1 tl sitruunanmehua
* suolaa
* mustapippuria

Päälle: 2 dl juustoraastetta

Keitä pasta lähes kypsäksi ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon tonnikala. Laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada pastatonnikalaseoksen päälle. Sekoita ja lisää päälle juustoraaste. Paista 175c uunissa 30 min ajan. 

Kommentit


  1. Kokeilin ja toimii erittäin hyvin kun pastaa 400g, tonnikalaa 2 purkkia ja kermaa 4dl. Todella parasta pastaa mitä olen syönyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että maistui myös sinulle! Tämä on kyllä niin yksinkertainen, mutta todella maistuva ohje.

      Poista
  2. Tässä ilmeisesti tarkoitetaan tuoretta tilliä?😅 Menin laittamaan kuivattua kun ei ollut erikseen mainintaa tuoreesta ja sain huomata, että ruokalusikallinen kuivattua on a-i-v-a-n hemmetisti liikaa 😬😬 Muuten ois ollut hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuoretta tilliä tarkoitin eli tosiaan kuivattuna tulee aikamoinen yliannostus. Täytyykin jatkossa kirjoittaa tarkemmin ohjeisiin että onko kyseessä kuivattu vai tuore yrtti. Kokeile ihmeessä joskus uudestaan tuoreen tillin kera ja kiitos palautteesta 🙂

      Poista
  3. Hei - mahtaako koskenlaskijapurkin koko olla 250g? Se olisi hyvä mainita kun purkkien koot voivat uusiutua matkan varrella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit