Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet
Näin Peggy Thomasin blogissa reseptin marinoituihin kesäkurpitsaviipaleisiin ja uskomatonta miten moneen asiaan nämä sopivat. Marinointi tekee ihmeitä aika miedon ja omasta mielestäni vähän tylsänkin makuiselle kesäkurpitsalle. Olen käyttänyt viipaleita jo halloumi-sieni-tortilloihin, chorizo-mozzarella pizzaan, salaattiin, lisukkeeksi, leivän ja näkkileivän päällä. Kurkkaa someen niin näet näistä kaikista kuvat!
Marinadi toimii yhtä lailla niin vihreään kuin keltaiseen kesäkurpitsaan.
* n. 400g kesäkurpitsaa
* 3/4 dl oliiviöljyä
* 4 rkl valkoviinietikkaa
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 rkl tuoretta timjamia
* 1 rkl hunajaa
* 1 punainen chili tai 1/4 kuivattuja chilihiutaleita
* suolaa
* mustapippuria
Kuori ja pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Hienonna chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään yhteen. Viipaloi juustohöylällä pitkittäin kesäkurpitsa siivuiksi ja laita kannelliseen purkkiin. Kaada maustekastike päälle, sulje purkki ja hölskytä. Anna maustua vähintään tunnin verran ennen herkuttelua.
Kommentit
Lähetä kommentti