Kalatortilla

Tortilloihin tulee aina tehtyä liha- tai kanapohjainen täyte. Kokeile vaihtoehtoisesti kalaa. Tämä täytekokonaisuus maistuu niin tortillan kuin taconkin sisällä.
Pystytkö haukkaamaan sotkematta?
Ohje napattu Glorian ruoka ja viini lehdestä.
 
2-3 hengelle
* 350g vaaleaa kalaa fileenä (kuhaa, siikaa, turskaa)
* 1/2 tl korianterin siemeniä murskattuna
* 1/2 tl savupaprikajauhetta
* 1/2 tl valkosipulijauhetta
* 1/2 tl juustokuminaa
* 1/2 tl mustapippuria myllystä
* 1 tl suolaa
* 2 rkl öljyvoiseosta paistamiseen
 
Tarjoiluun tortilloja tai tacoja
 
Nypi kalasta ruodot ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi paloiksi. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos kalapaloille. Anna maustua puolisen tuntia.
 
MANGOSALSA

* 1 kypsä mango
* 1 pieni punasipuli
* 1 vihreä jalopeno
* 1/2 ruukkua korianteria
* 1 lime
* 1/4 dl oliiviöljyä
* ripaus suolaa ja mustapippuria
 
Kuori ja pilko mango paloiksi. Hienonna punasipuli, jalopeno ja korianteri mangon joukkoon. Purista sekaan limen mehu. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
 
CHIPOTLE-KERMA
 
* 1/2 lime
* 1/2 dl ranskankermaa
* 1/2 dl majoneesia
* 2 tl chipotle tabascoa
Sekoita ainekset keskenään.
 
Kuumenna voiöljyseos paistinpannulla ja nosta kalat kuumaan pannuun. Paista 3-6 min palojen koosta riippuen. Lämmitä tortillat tai ota tacot esiin. Täytä ne lämpimällä kalalla, mangosalsalla ja chipotle-kermalla. Haukkaa.
 

Kommentit

Suositut tekstit