Pekoni-bolognese

Astetta parempi jauhelihasoossi spagetille. Maistuu ja täyttää niin pienen kuin isommankin masun vaivatta! Ohje napattu Radio Suomipopin Anni Hautalalta.

Neljälle

* 5 viipaletta pekonia
* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 400g naudan paistijauhelihaa
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* 2 prk kokonaisia, säilöttyjä tomaatteja
* 1 rkl balsamicoetikkaa
* 1/2 ruukkua tuoretta oreganoa

Lisäksi
* 350g spagettia
* 100g parmesanjuustoa


Paista pekoni rapeaksi korkeareunaisella pannulla/padassa ja nosta talouspaperille kuivumaan. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota ne pekonin rasvassa.
Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta tomaatit sauvasekoittimella ja lisää pataan. Lisää balsamico. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään tunnin ajan.

Keitä spagetti. Hienonna oregano ja lisää se kastikkeeseen. Valuta pasta, mutta älä huuhtele. Ota tilkka keitinvettä talteen ja lisää kastikkeeseen. Sekoita keskenään pasta ja kastike. Murenna päälle rapeaa pekonia ja raasta päälle parmesania.

Kommentit

Suositut tekstit