Lohi-katkarapukeitto

Kaipaatko hieman vaihtelua perinteiselle kalakeitolle?
 Pikkujutuilla saat vaihtelua arjen ruokapöytään. Tämä on meidän perheen 2-vuotiaan yksi lemppareista. Ensimmäiseksi napsitaan keitosta aina katkaravut suuhun. Mums!

Neljälle

* 1 sipuli
* 1 rkl rypsiöljyä
* 0,5tl currya
* 4 kiinteää perunaa
* 1 porkkana
* 8 dl vettä
* 300g kirjolohta
* 100g philadelphia tms maustamatonta tuorejuustoa
* 2 dl pakastettuja, pieniä katkarapuja
* 1 dl pakastemaissia
* suolaa
* 2 rkl hienonnettua tilliä


Kuori ja pilko pieneksi sipuli, perunat ja porkkana. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää peruna- ja porkkanapalat ja pyöräytä curryöljyseoksessa. Lisää vesi.

Kypsennä keittoa noin 10 minuutin ajan kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Lisää fileestä irroitettu ja ruodoton, pieneksi kuutioitu kirjolohi (tai käytä valmiita, maustamattomia suikaleita). Lisää myös tuorejuusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut.

Keitä vielä noin 5 minuutin ajan kunnes kala on kypsää. Lisää sulatetut katkaravut ja pakastemaissi. Kuumenna, mutta älä keitä enää pitkään. Lisää vielä pinnalle hienonnettu tilli ja mausta keitto suolalla oman maun mukaan.

Ps. Pakastekatkikset sulatat nopeasti siivilässä. Kaada päälle jääkylmää vettä ja puristele katkiksia samalla. Sormet jäätyy, mutta katkikset hetkessä sulia.

Kommentit

Suositut tekstit