Herkkutortut

Viime joulun alla julkaisin ohjeen rahkavoitaikinaan, josta tulee herkullisia joulutorttuja. Nyt löytyi kyllä senkin voittanut isoäidin resepti. Slurps slurps slurps. Jos torttukiintiö ei vielä täynnä niin kokeile näitä! Rapeita, ihanan voisia, lehteviä.... Suussasulavia.
Taikinaa hivenen vaikeampi käsitellä kuin kaupan voitaikinoita, mutta jauhoja pöytään ja ripaus kärsivällisyyttä. Se palkitaan.
 
2 pellillistä
 
* 3 dl kuohukermaa
* 250g voita
* 6,5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
( * 1 rkl konjakkia)
* luumuhilloa
* 1 kananmuna
* tomusokeria
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Nostele kerma varovasti sekaan ja painele taikinaksi. Lisää halutessasi konjakki. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Kauli jauhotetulla alustalla noin 1 cm levyksi ja leivo tortuiksi. Voitele munalla. Paista 190c asteessa kiertoilmalla noin 10 min kunnes ovat kauniin värisiä.
 
Ripottele valmiiden torttujen päälle halutessasi tomusokeria.
 

Kommentit

Suositut tekstit