Valkosuklaamousse ja mantelicrumble

Aloitetaan uusi vuosi 2016 jälkkärireseptillä, joka mukaeltu Akseli Herlevin jälkkäristä. Meillä nautittiin tätä herkkua uuden vuoden aattona.
Ohjeesta tulee 6-8 hengelle, puolita annos jos teet vaikkapa neljälle hengelle annosmaljat.
 
VALKOSUKLAAMOUSSE
 
* 300g valkosuklaata
* 3 dl täysmaitoa
* 3 liivatelehteä
* 5 dl kuohukermaa
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla vähitellen välillä sekoittaen. Kiehauta maito ja lisää joukkoon puristellut liivatelehdet. Sekoita. Kaada kolmannes maidosta suklaan sekaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sen jälkeen maitoa vähitelle  ja sekoita voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, vaahdon tulee olla vähän valuvaa. Sekoita suklaamassan joukkoon. Kaada annosmaljoihin hyytymään jääkaappiin (mieluiten yön yli).
 
MANTELICRUMBLE
 
* 50g huoneenlämpöistä voita
* 1/2 dl sokeria
* 3/4 dl vehnäjauhoja
* 1 dl mantelijauhetta
 
Nypi crumblen ainekset tasaiseksi muruksi ja levitä leivinpaperin päälle. Paista uunissa 180 noin 15 min ajan. Jäähdytä.
 
Lisäksi tuoreita marjoja esim. mustikkaa, mansikkaa tai vadelmia
Laita yön yli jähmettyneen valkosuklaamoussen päälle marjat ja murustele päälle mantelicrumblea.
 
 Lusikoi suuhun!
 

Kommentit

  1. Oh, mikä jälkkäri! Kaapissa notkuva valkosuklaalevy taisi juuri löytää paikkansa :)

    Ootko testaillut sämpylöitä, jonka taikina on yön yli jääkaapissa? Sunnuntai/loma-aamun luksusta 💙

    Iloa alkaneeseen vuoteen!
    -ulla

    VastaaPoista
  2. Kerrothan onnistuiko! Itse ja vieraani tykkäsi kovasti. Ja vaahtiksesta löytyy resepti sämpylöihin joissa taikina kohoaa yön yli jääkaapissa. Ihan parhaita ja niin helppoja. 😊 Ja myös sitruunasämpylät jotka jo sämpylän muodossa odottelecat yön yli ovat superhyviä. Täytyy muuten pistää niiden resepti tänne.

    Ihanaa uutta vuotta myös sinne!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit