Karitsanpotkaa uunijuureksilla

Pääsiäinen lähestyy ja pääsiäisen herkkupöytään valmistuu hitaasti, mutta hyvin hyvin hitaasti hauduttamalla ihanaa karitsanpotkaa, uunijuureksia ja gremolataa. Resepti on Marc Aulenin.
Kahdelle
* 2 karitsan- tai lampaanpotkaa
Marinadi:
* 1rkl tuoretta timjamia
* 1 rkl tuoretta rosmariinia
* 1 rkl tuoretta minttua
* 1 limetin kuori
* 1/2 limetin mehu
* 3 valkosipulinkynttä
* 1/2 dl vahvaa kahvia
* 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
* 2 rkl fariinisokeria
* 1 rkl sormisuolaa
Paistamiseen oliiviöljyä
Uunikasvikset:
* 1 pieni porkkana
* 1 pieni palsternakka
* 1 pieni sipuli
* pala mukulaselleriä
* pala lanttua
* 1 tomaatti
* 2,5 dl kuivaa siideriä
* voita
Gremolata:
* 1 ruukku persiljaa
* 1/2 sitruunan kuori
* 1 valkosipulinkynsi
Ota karitsanpotkat sulamaan edellisenä päivänä jos ne ovat jäässä. Poista sulaneista potkista isoimmat kalvot.
Silppua marinadin yrtit, raasta limetin kuori ja purista siitä mehu. Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pyörittele potkat marinadissa ja anna marinoitua ainakin 3 tuntia.
Pilko juurekset ja tomaatti parin sentin kuutioiksi ja laita uunivuokaan.
Ota potkat marinadista ja ruskista ne pannulla tilkassa öljyä. Nosta lihat vihannesten päälle. Kaada marinadi ja siideri potkien ja vihannesten päälle. Lisää pari nokaretta voita. Paista 120 asteessa noin 5 tuntia. Ruoka on valmista kun liha irtoaa helposti luusta.
Tee gremolata. Silppua persilja ja raasta sitruunan kuoresta puolet. Silppua valkosipuli. Sekoita ainekset ja levitä gremolata valmiiden potkien päälle.

Kommentit

Suositut tekstit