Kvinoapizza Margherita
Saan usein pyyntöjä gluteenittomista ohjeista. Koska itsellä ei tarvetta vältellä viljoja ei tule näitä reseptejä niin usein kokeiltua.
Näin pääsiäisen alla kuitenkin houkutti tehdä kiirastorstain illallispöytään jotain erilaista.
Näin pääsiäisen alla kuitenkin houkutti tehdä kiirastorstain illallispöytään jotain erilaista.
Ei tämä pohja tavallista pohjaa voita, mutta hyvää, maistuvaa ja erilaista mistä aina itse innostun. Venlan 2v 8kk kuukautta kommentti oli aluksi: "äiti tää erilainen pizza on pahaa!". Parin puolipakotetun haarukallisen jälkeen totesi: "äiti, mä tykkäänkin tästä." Kokeile tykkäätkö sinäkin!
Ohje Mari Moilasen kirjasta Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan.
Yksi pyöreä pizza uunipellille (4-5 hengelle)
Pizzapohja
* 4 dl keitettyä kvinoaa
* 2 munaa
* 1 rkl silputtua rosmariinia
* ripaus mustapippuria
* 1/4 tl suolaa
* 1 1/4 dl mozzarellajuustoraastetta
* 4 dl keitettyä kvinoaa
* 2 munaa
* 1 rkl silputtua rosmariinia
* ripaus mustapippuria
* 1/4 tl suolaa
* 1 1/4 dl mozzarellajuustoraastetta
Tomaattikastike
* 1 tuubi tomaattipyreetä (esim. Mutti)
* 1/4 dl oliiviöljyä
* 2 rkl tuoretta, silputtua basilikaa
* 1/2 tl chilijauhetta
* ripaus suolaa
* 1 rkl sokeria
* ripaus mustapippuria
* 1 tuubi tomaattipyreetä (esim. Mutti)
* 1/4 dl oliiviöljyä
* 2 rkl tuoretta, silputtua basilikaa
* 1/2 tl chilijauhetta
* ripaus suolaa
* 1 rkl sokeria
* ripaus mustapippuria
Pizzan päälle:
* 2 palloa puhvelimozzarellaa siivutettuna
* chorizomakkaraa, italialaista ilmakuivattua kinkkua tai salamia
* halutessasi paahdettuja kirsikkatomaatteja
* basilikaa
* 2 palloa puhvelimozzarellaa siivutettuna
* chorizomakkaraa, italialaista ilmakuivattua kinkkua tai salamia
* halutessasi paahdettuja kirsikkatomaatteja
* basilikaa
Huuhdo ja keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan (n.15 min). Jäähdytä.
Mikäli laitat pizzan päälle kirsikkatomaatteja, laita tomaatit 200c uuniin. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja sokeria.
Valmista pohja. Sekoita jäähtyneen kvinoan sekaan munat, silputtu, tuore rosmariini, mozzarellaraaste ja mausteet.
Painele/levitä pohja leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan kunnes pohja on hieman ruskettunut ja rapeutunut.
Laita pyreen ainekset kulhoon. Sekoita. Leikkaa/revi buffalomozzarella siivuiksi.
Ota esipaistunut pohja pois uunista. Ota samalla uunista pois paahdetut kirsikkatomaatit. Laita pohjan päälle tomaattisose ja mozzarellasiivut. Paista vielä noin 10 min kunnes juusto on hieman ruskettunut.
Kun pizza on valmis lisää päälle vielä hyvää italialaista salamia, ilmakuivattua kinkkua tai chorizo-makkaraa. Lisää päälle vielä paahdettuja kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti