Jauheliha-perunavuoka

Mikä on se arkiruoka josta kaikki tykkää, on helppo valmistaa ja on täynnä makua? Se on tämä täyteläinen ja mehukas jauheliha-perunavuoka. Kaukana sellaisesta kuivakasta vuoasta joita joskus ruokapöytään kannetaan...
Neljälle
* n. kilo jauhoisia perunoita
* 400g naudan paistijauhelihaa
* 1 pieni sipuli
* suolaa, pippuria
MAUSTELIEMI
* 3 dl lihalientä
(Itse lisään veteen yhden Knorr Fond du Chef naudanlihafondi"kuution" Rich Beef)
* 0,5 dl tomaattipyreetä
* ripaus mustapippuria
* 1 tl kuivattua timjamia
* 2 dl ruokakermaa
Öljyä vuoan voiteluun
Kuori perunat. Viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannussa, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kiehauta kattilassa vesi, lisää fondi, tomaattipyree, rouhaisu pippuria ja timjami. Lisää ruokakerma, lämmitä seos ja sekoittele tasaiseksi.
Voitele uunivuoka öljyllä. Laita perunasiivuja pohjalle riveihin ohut kerros. Kaada päälle jauhelihasipuliseos ja puolet mausteliemestä. Lado päälle toinen kerros perunaa ja päälle loput mausteliemestä.
Paista 200c uunin keskitasolla reilu tunti kunnes perunat ovat täysin pehmeitä. Peitä foliolla loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.
Nauti esimerkiksi ketsupin, etikkapunajuurten ja raejuuston kera.

Kommentit

Suositut tekstit