Raparperi-mansikkakiisseli

Kiisselit ovat ihania jälkiruokia ja välipaloja. Ja helppo tapa saada iso joukko raparperinoksia katoamaan puutarhasta. Mikäli niitä on paljon kuten minulla. Ja hyvä tapa myös tyhjentää viimevuotisia mansikoita pakkasesta.
Tämä raparperi-mansikkakiisseli on oma lempparini. Nauti maidon, vaniljajätskin, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Neljälle
* 5 dl raparperia pilkottuna
* 7,5 dl vettä
* 0,75 dl sokeria
* 2,5 rkl perunajauhoja + vesitilkka
* 2 dl mansikoita soseutettuna
Laita kattilaan pilkotut raparperit, vesi ja sokeri. Keitä hiljalleen kunnes raparperit pehmenevät (n. 5 min).
Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä. Lisää tasainen perunajauhovesiseos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Ota pois liedeltä.
Soseuta mansikat ja lisää kiisseliin. Ripottele pinnalle vähän sokeria ettei pintaan tule "kalvoa".
Anna vähän jäähtyä ja lusikoi suuhun :)

Kommentit

Suositut tekstit