Raparperi-vadelmapiirakka

Vaihtelua raparperipiirakkaan saat lisäämällä joukkoon vadelmia ja pistaasipähkinöitä. Slurps! Pirteää ja maukasta piirakkaa tekee mieli ottaa toinenkin pala.

Ohje uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä.

Pellillinen

Pohja
* 200g voita
* 6,5 dl vehnäjauhoja
* 4 dl sokeria
* 1 pss (75g) mantelijauhetta
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 sitruuna
* 2 dl piimää
* 2 dl kevytkermaa
* 2 munaa

Täyte
* 1 l raparperia paloina
* 2 dl vadelmia

Muruseos
* 75g pehmeää voita
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl sokeria
* 1/4 tl suolaa

Pinnalle
* 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Sulata pohjan voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta pestystä sitruunasta keltainen kuoriosa kuivien aineiden sekaan. Lisää sitruunanmehu, piimä, kerma, munat ja voisula kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi nostellen ja kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.

Laita uuni lämpenemään 175c. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.

Leikkaa raparperit 1-2 cm paloiksi. Levitä taikinan päälle raparperit, vadelmat ja muruseos.

Rouhi kuoritut pistaasit veitsellä vähän pienemmäksi. Ripottele piirakan päälle.

Paista uunissa noin 45 min tai kunnes taikina on kypsää.

Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajätskin kera.

Kommentit

Suositut tekstit