Raparperi-vadelmapiirakka
Vaihtelua raparperipiirakkaan saat lisäämällä joukkoon vadelmia ja pistaasipähkinöitä. Slurps! Pirteää ja maukasta piirakkaa tekee mieli ottaa toinenkin pala.
Ohje uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä.
Pellillinen
Pohja
* 200g voita
* 6,5 dl vehnäjauhoja
* 4 dl sokeria
* 1 pss (75g) mantelijauhetta
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 sitruuna
* 2 dl piimää
* 2 dl kevytkermaa
* 2 munaa
* 200g voita
* 6,5 dl vehnäjauhoja
* 4 dl sokeria
* 1 pss (75g) mantelijauhetta
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 sitruuna
* 2 dl piimää
* 2 dl kevytkermaa
* 2 munaa
Täyte
* 1 l raparperia paloina
* 2 dl vadelmia
* 1 l raparperia paloina
* 2 dl vadelmia
Muruseos
* 75g pehmeää voita
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl sokeria
* 1/4 tl suolaa
* 75g pehmeää voita
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl sokeria
* 1/4 tl suolaa
Pinnalle
* 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
* 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
Sulata pohjan voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta pestystä sitruunasta keltainen kuoriosa kuivien aineiden sekaan. Lisää sitruunanmehu, piimä, kerma, munat ja voisula kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi nostellen ja kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
Laita uuni lämpenemään 175c. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.
Leikkaa raparperit 1-2 cm paloiksi. Levitä taikinan päälle raparperit, vadelmat ja muruseos.
Rouhi kuoritut pistaasit veitsellä vähän pienemmäksi. Ripottele piirakan päälle.
Paista uunissa noin 45 min tai kunnes taikina on kypsää.
Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajätskin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti