Katkarapuja curryssa

Mausteiset ruoat ovat heikkouteni ja tämä rapucurry on yksi lemppareistani kotioloissa valmistettuna. Ohje vuosien takaa Glorian ruoka ja viini lehdestä.
Neljälle
* 1 iso sipuli
* 4 valkosipulinkynttä
* 4 rkl rypsiöljyä
* 1 rkl raastettua inkivääriä
* 2 vihreää chiliä (jos teet lapsille, voi jättää pois)
* 1/2 tl kuminan siemeniä
* 1 tl korianterin siemeniä
* 1/2 tl currya
* 1/2 tl chilijauhetta
* 1 tl jauhettua kurkumaa
* 1 rkl tomaattipyreetä
* 500g tomaatteja
* 1 tl suolaa
* 2 tl sokeria
* 2 dl kookoskermaa
* 250g raakoja, kuorittuja tiikeriravun pyrstöjä tai 300g isoja pakastekatkarapuja sulatettuna
* päälle tuoretta korianteria
Lisäksi basmatiriisiä, naanleipää ja ranskankermaa
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Laita kaikki kuivat mausteet huhmareeseen ja murskaa. Pilko ja kuutioi tuoreet tomaatit.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit, inkivääri, chilit. Paista miedolla lämmöllä noin 5 min. Älä ruskista!
Lisää kuivat mausteet huhmareesta sekä tomaattipyree. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Älä polta! Lisää kuutioidut tomaatit ja paista pari minuuttia kunnes seos kiehahtaa.  Mausta suolalla ja sokerilla.
Lisää pannulle kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 min. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja mausta vielä tarvittaessa sokerilla ja suolalla, joilla pystyt miedontamaan tulisuutta.
Lisää joukkoon sulatetut ravut. Anna kypsyä vielä 5-8 min. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria.
Tarjoa basmatiriisin, naanleivän ja ranskankerman kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit