Raparperi-mansikkavispipuuro
Vielä riittää raparperia... ainakin meillä. Viikonloppuna pistettiin raparperia vispipuuron sekaan ja tuhottiin sekaan pakkasesta viimekesän mansikoita. Mahtuu uusia pian tilalle.
Neljälle
* 5dl omenatäysmehua
* 4 dl raparperia paloina
* 0,5 dl sokeria
* 3/4 dl mannasuurimoita
* 2-3 dl mansikkasurvosta
Kiehauta omenamehu ja lisää siihen paloitellut raparperit sekä sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet (n.10 min). Vatkaa sekaan käsin kierrevatkaimella mannasuurimot. Keittele välillä sekoittaen 10-15 min. Lisää lopuksi mansikkasurvos. Sekoita ja jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nauti kylmän maitotilkan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti