Raparperipiirakka purkissa

Meidän pihassa on vieläkin niin paljon raparperia että sen käyttö keittiössä jatkuu :). Sain vieraakseni kaksi lapsuudenystävääni ja päätin jälkkäriksi tehdä Kinuskikissan uudesta kirjasta raparperipiirakat purkkiin. Kannattaa tehdä, superhyvää. Ihana yhdistelmä makeaa ja kirpeää. Purkit tyhjeni aikamoista vauhtia...
6 kpl
Pohja
* 100g voita
* 3/4 dl sokeria
* 1 pieni keltuainen
* 2 1/4 dl vehnäjauhoja
Raparperitäyte
* 500g raparperia
* 25g voita
* 1,5 tl kanelia
* 1,5 dl fariinisokeria tai tummaa muscovadosokeria
* 1 rkl maissitärkkelystä
Mascarponevaahto
* 2 dl kuohukermaa
* 100g valkosuklaata
* 250g mascarponejuustoa
* 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperin päälle 0,5cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200c noin 10 minuutin ajan. Pohjan ei tarvitse juurikaan saada väriä. Anna pohjan jäähtyä.
Leikkaa raparperit paloiksi. Sulata voi pannulla kiehuvaksi. Lisää raparperit, kaneli ja fariinisokeri. Keitä sekoitellen kunnes pienimmät raparperit ovat pehmenneet. Älä keitä muhjuksi. Raparperit kypsyvät nopeasti joten ole tarkkana.
Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla teholla (n.250W). Yhdistä suklaasula, mascarpone, vaniljasokeri. Sekoita seos kermavaahdon joukkoon.
Murenna purkkeihin tai laseihin pohjalle (tilavuus noin 2dl) pohjalevyn paloja. Annostele päälle raparperitäytettä ja mascarponevaahtoa. Toista kerros.
Kokoa annokset ainakin muutama tunti ennen tarjoilua ja anna vetäytyä jääkaapissa. Purkit voi valmistaa hyvin jääkaappiin odottelemaan syöjiään jo edellisenä päivänä.

Kommentit

Suositut tekstit