Mustikkatosca
Mustikoita metsät pullollaan ja aika leipoa masun täydeltä mustikkapiirakoita! Tämän pähkinäisen mustikkapiirakan ohje on kuulunut Glorian ruoka ja viini-lehden suosituimpiin leivontaohjeisiin jo pitkään. Kun leivot sitä itse, ymmärrät miksi. Tosi ihanaa vaihtelua pullapohjaiselle piirakalle tai rahkamustikkapiirakalle.
Pieni piirakkapellillinen
* 175g huoneenlämpöistä voita
* 1,5 dl dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 dl kaurahiutaleita
* 1,5 dl dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 dl kaurahiutaleita
Täyte
* 100g saksanpähkinöitä
* 25g voita
* 1 dl muscovadosokeria
* 5 dl tuoreita tai pakastemustikoita
* 100g saksanpähkinöitä
* 25g voita
* 1 dl muscovadosokeria
* 5 dl tuoreita tai pakastemustikoita
Laita uuni kuumenemaan 200c. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita ne ja kaurahiutaleet taikinaan.
Levitä taikina vuokaan (20*30cm) ja esipaista uunin alatasossa 15 minuuttia.
Paloittele saksanpähkinät veitsellä. Sulata voi kattilassa ja lisää muscovadosokeri ja pähkinät voisulaan. Hauduta 3-4 min.
Lisää mustikat ja pähkinätosca piiraan päälle. Kypsennä vielä 15-20 min.
Lisää mustikat ja pähkinätosca piiraan päälle. Kypsennä vielä 15-20 min.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti