Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tällä tuorejuustokakun reseptillä loihdit kahvipöytääsi ihanan herkun ja marjoja voit vaihdella oman mieltymyksesi mukaan. Itse tein tämän kakun tyttäreni synttäreille vadelmista, mutta superherkullista myös esimerkiksi punaherukoista. Jos käytät happamia marjoja, lisää silloin hivenen sokerin määrää kun kiehautat marjat ja sokerin. Vadelman kanssa riittää 0,5dl, mutta punaherukka vaatii sokeria desin verran. Kakkuohje otettu Makeaa-blogista, kiitos sinne loistavasta ohjeesta!
Pohja
* 200g kaurakeksejä
* 100 g voita sulatettuna
Vuoraa noin 20cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai käytä loistavaa tupperin reunallista tuorejuustokakkupohjaa jota aina itse käytän). Jos käytät irtopohjavuokaa, voitele reunat. Murskaa keksit ja sulata keksimurska voisulaan. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottelemaan.
Valkosuklaatäyte
* 3 liivatelehteä
* 1/2 tlk (125g) maitorahkaa
* 200 g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 dl sokeria
* 2 rkl kiehuvaa vettä
* 200g valkosuklaata (itse käytin Pandan valkosuklaa-vadelmamurusuklaata)
* 2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa. Anna jäähtyä vähän. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kermavaahto ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Vadelmatäyte
* 300g vadelmia
* 0,5 dl sokeria
* 4 liivatelehteä
* 2 dl kuohukermaa
* 1/2 tlk (125g) maitorahkaa
* 200g maustamatonta tuorejuustoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelma ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi niin että jäljellä jää lähinnä vain mehu. Sekoita puristetut liivatelehdet lämpimän marjamehun joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja rahka marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit