Waldorfin salaattia ja graavilohta

Näpsäkkä alkupala pimeneviin iltoihin syntyy graavilohesta ja Waldorfin salaatista. Itse olen Waldorfin salaattiin tutustunut vasta asuessani Sastamalassa - mutta on sitä ympäri Suomea tarjolla. Salaatti on ihanan raikas ja rapsakka ja sitä voi valmistaa lisukkeeksi aivan sellaisenaankin ja erilaisiin noutopöytiin.
Kuudelle alkupalaksi
*150g graavilohta
Salaatti:
* 1 keskikokoinen juuriselleri
* 2 Granny Smith omenaa
* tippa sitruunamehua
* 1 prk ananasrenkaita (125g)
* kourallinen saksanpähkinöitä
Kastike:
* 1/2dl majoneesia
* 1 dl kermaviiliä
* 2 rkl hunajaa
* suolaa, mustapippuria
Koristeeksi saksanpähkinöitä
Kuori selleri ja omenat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Purista niistä käsin vähän nestettä pois. Purista päälle vähän sitruunanmehua tummumisen nukkumiseksi. Pilko valutetut ananakset joukkoon.
Sekoita kastikeainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti.
Lisää pilkotut saksanpähkinät salaattiin juuri ennen tarjoilua. Koristele kokonaisilla pähkinöillä ja asettele graavilohi salaatin molemmin puolin.

Kommentit

Suositut tekstit