Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Olen aina tykännyt keitetystä kukkakaalista, mutta tästä paahdetusta kukkakaalista on tullut yksi superherkuistani. Ei uskoisi, mutta tähän tulee himo. Mahtavaa sellaisenaan, appelsiini-parmesaanimajoneesiin dipattuna, hyvän lihan lisukkeena.... ihan miten vain! Slurps!
Tämä ohje osittain hs ruokasivustolta.
* 1 kukkakaali (n.800g)
* 2 rkl voita
* 4 rkl rypsiöljyä
* 2 tl tabasco chipotlea
* ripaus suolaa
* parmesanjuustoa
Poista kukkakaalista lehdet. Leikkaa kantaa matalammaksi. Pehmennä voi ja lisää öljy sekä tabasco. Laita kukkakaali syvään uunivuokaan ja sivele kauttaaltaan seoksella. Ripottele pinnalle vähän suolaa. Säilytä loppu voiöljyseos.
Paahda kukkakaalia 225 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Sivele paiston aikana kahdesti mausteseoksella. Viimeisen sivelyn yhteydessä ripottele päälle vielä halutessasi raastettua parmesanjuustoa.
Kokeile kukkakaalin kypsyyttä haarukalla. Kypsä kukkakaali on pehmeä, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa.
Appelsiini-parmesan majoneesi
* 1 dl laadukasta majoneesia
* 2 rkl vastaraastettua parmesania
* 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
* 1 tl raastettua appelsiininkuorta
* mustapippuria
Sekoita kastikeainekset yhteen. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Kommentit

  1. Oli herkullista! Loistava lisäke ja kuten tällä kertaa, loistava sellaisenaan tuoreen valkosipulipatongin kera. Teen toistekin! ☺ Karita

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit