Punajuurisämpylät
Syksyn iltapalapöydässä ei ole mitään herkullisempaa kuin nämä syksyn väreissä leikittelevät muhkeat punajuurisämpylät. Ideani sämpylöihin lähti kaapissa lojuneesta punajuuritäysmehusta sekä parmesanjuustokannikasta, joka piti saada käytettyä jääkaapista. Usein parhaat jutut syntyvät sattumalta; kaapin jämiä hyödyntäen.
9-10 jättisämpylää, enemmän pienempiä...
* 1 plo (5 dl) punajuuritäysmehua
* 50g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 11 dl vehnäjauhoja
* 0,75 dl rypsiöljyä
* 1 dl parmesanjuustoraastetta
* 50g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 11 dl vehnäjauhoja
* 0,75 dl rypsiöljyä
* 1 dl parmesanjuustoraastetta
Päälle:
* 1 dl parmesanjuustoraastetta
* 1 dl parmesanjuustoraastetta
Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen. Mikäli sinulla on yleiskone; vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuutin ajan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja parmesanjuustoraaste. Taikina on suhteellisen löysää.
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 min.
Jaa kohonnut taikina n.10 yhtäsuureen osaan tai useampaan jos haluat pieniä sämpylöitä.
Taikina on löysää eikä siitä saa pyöriteltyä sämpylöitä. Tee löysähköstä taikinasta pötkylä jauhotetuin käsin ja taita pötkon päät ristiin sämpylän alapuolelle. Nosta leivinpaperin päälle pellille.
Taikina on löysää eikä siitä saa pyöriteltyä sämpylöitä. Tee löysähköstä taikinasta pötkylä jauhotetuin käsin ja taita pötkon päät ristiin sämpylän alapuolelle. Nosta leivinpaperin päälle pellille.
Kohota vielä liinan alla noin vartin verran. Ripottele kohonneiden sämpylöiden päälle reippaasti parmesanjuustoraastetta. Paista 210c uunissa 12-15 min ajan.
Nauti iltateen kera :).
Kommentit
Lähetä kommentti