Pavlova vaahtokarkkivaahdosta

Pavlova on aina herkullista, täytteellä kuin täytteellä... Lempparini joulun aikaan on kinuskikermalla, kinuskilla ja karpaloilla täytetty pavlova (ohje löytyy vaahtiksesta) ja kesällä taas tuoreista marjoista kyhätty versio. Näin syksyllä on ihana vähän leikitellä ja Kinuskikissan ohjetta soveltaen tein eilen Black Swan vaatekutsuilleni pavlovaa vaahtokarkkivaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
Alkuperäisessä ohjeessa tehdään kolme pienempää pyöreätä marenkipohjaa ja kootaan kuin kakku. Itse tykkäsin tehdä yhden ison pohjan ja toisen pienemmän, jonka murustin täytteen päälle. Miellyttää näin omaa silmää enemmän.
Vaahtokarkkivaahdon väri määräytyy sen mukaan minkä värisiä vaahtokarkkeja käytät. Itse käytin keltavalkopinkkejä, joten vaahdosta tuli keltaista.
Huomioithan että marenkipohjan voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen ja vaahtokarkkivaahto tulee esivalmistaa edellisenä päivänä.
Marenkipohjat (3 pientä, 2 keskikokoista tai 1 iso)
* 5 valkuaista
* 2,5 dl sokeria
* 2 tl maissitärkkelystä
* 2 tl vaniljasokeria
* 1,5 tl omenaviinietikkaa
Erottele tarkasti valkuaiset. Varo ettei joukkoon tule yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.
Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivolöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja etikka.
Levitä tai pursota pohjat kevyesti öljytylle leivinpaperille. Jos teet useamman pohjan, paista ne yhtäaikaa kiertoilmauunissa.
Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125c, 1h 45 min - 2 tuntia,  kiertoilmalla parhaat tulee n. 90c, paistoaika 2.5 - 3 tuntia.
Marenki on valmiina täysin kuivaa. Jäähdytä ja irrota leivinpaperista.
Vaahtokarkkivaahto ja marjat
* 220 g vaahtokarkkeja (pinkkejä tai keltaisia)
* 6 dl kuohukermaa
* 700g erilaisia tuoreita marjoja
Laita vaahtokarkit ja kerma mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikron täydellä teholla 30 sekunnin välein sekoittaen. Tee näin kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet kermaan. Siinä menee tovi.
Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Vatkaa kylmä vaahtokarkkiseos napakaksi vaahdoksi seuraavana päivänä ja pursota marenkipohjan / - pohjien päälle. Lisää marjat ja marenkimurua.
Nauti heti täyttämisen jälkeen. Pavlova vettyy jos sen täyttää kovin paljon aikaisemmin.

Kommentit

Suositut tekstit