Kaurasämpylät

Pitkästä aikaa sämpyläohjetta blogiin. Nämä Kulinaarin blogin kaurasämpylät ovat ihanan meheviä ja saavat kivan säväyksen päälle ripoitellusta sormisuolasta.
Kuppi lämmintä teetä, sipaisu voita, juustosiivu ja lämmin kaurasämpylä. Siitä on hyvä talvi-ilta tehty.

12-15 kpl

* 5 dl vettä
* 1 pss kuivahiivaa
* 5 dl kaurahiutaleita
* 0,5 rkl hienoa merisuolaa
* 0,5 dl siirappia
* n. 6 dl vehnäjauhoja
* 50 g sulatettua voita tai 1 dl öljyä
* sormisuolaa
* kaurahiutaleita
* vettä

Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Peitä ja anna seistä lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen suola, siirappi ja jauhoja pienissä erissä. Lisää sulatettu voi ja alusta joukkoon loput jauhot parissa erässä.

Pyörittele taikina sämpylöiksi ja laita kohoamaan pellille lämpimään paikkaan.
Voitele kohotuksen jälkeen vedellä ja sirottele pinnalle sormisuolaa ja kaurahiutaleita.

Kun olet laittanut pellin uuniin heitä perään uunin pohjalle "puolikas muumimukillinen" vettä - luukku nopeasti kiinni, varo höyryä. Näin sämpylän kuoresta tulee rapeampi.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit