Omar-munkit
Jokin aika sitten kauppoihin ilmestyi Omar-munkkeja. Pitihän niiden tekoa sitten kokeilla itsekin. Ja kannatti. Slurps slurps slurps. Parhaimmillaan ehdottomasti tekopäivänä. Tämä ohje on otettu Kakkutaikurin sivuilta, kiitokset sinne herkkuohjeesta.
12 kpl
* 2,5 dl vettä
* 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 50g hiivaa
* 125g sokeria
* 75g voita
* 2 munaa
* ripaus suolaa
* n. 800g vehnäjauhoja
* 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
* 50g hiivaa
* 125g sokeria
* 75g voita
* 2 munaa
* ripaus suolaa
* n. 800g vehnäjauhoja
* 2 pkt munkinpaistorasvaa/kookosrasvaa
Valmista ensin munkkitaikina. Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Lisää kädenlämpöinen vesi. Liota hiiva joukkoon. Sekoittele joukkoon sokeri, sulatettu voi, munat ja suola. Vatkaa kevyesti. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikina kevyesti. Kohota taikinaa 10 min ajan leivinliinan alla. Jaa taikina kahteen osaan, leivo pötköiksi ja jaa yhteensä 12 osaan. Pyöritä pulliksi. Kohota leivinliinan päällä noin tunnin ajan.
Sulata munkinpaistorasva teräskattilassa. Kuumenna. Paista munkit tavallisten munkkien tapaan ensin toinen puoli kypsäksi, käännä. Käytä apuna reikäkauhaa. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle, jotta liika rasva valuu pois.
Täyte:
* 1 pss Omar-karkkeja
* 1dl kuohukermaa
* 1 pss Omar-karkkeja
* 1dl kuohukermaa
Sulata omarit ja kerma tadaiseksi seokseksi pienessä kattilassa. Sekoittele lähes koko ajan. Varo polttamasta pohjaan. Jäähdytä hetki. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota munkkityllalla täytettä reippaasti jokaiseen munkkiin.
Kuorrute:
* 1 pss Omar-karkkeja
* 1/2 dl kuohukermaa
* 1 pss Omar-karkkeja
* 1/2 dl kuohukermaa
Valmista samaan tapaan kuin täyte. Anna hieman jäähtyä ja levitä munkkien päälle. Varo polttamasta itseäsi sillä kuorrute on pitkään hyvin kuumaa.
Nosta munkit hetkeksi kylmään jähmettymään, nauti mielellään saman päivän aikana. NAM!
Kommentit
Lähetä kommentti