Superhelpot jogurtti-ruisrieskat
Jos kaapissasi on maustamatonta jogurttia ja ruisjauhoja, tällä reseptillä saat esimerkiksi iltapalapöytään nopsasti ja helposti lämmintä leipää. Itse käytin Liperin Myllyn riihiruisjauhoja ja rieskat maistuivat hauskasti hivenen talkkunalta. Ohje vanhasta Pirkka-lehdestä.
5-6 kpl
* 2 dl maustamatonta jogurttia
* 1 rkl öljyä
* 2 dl ruisjauhoja
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 rkl sokeria
* 1/2 tl ruokasoodaa
* 1 rkl öljyä
* 2 dl ruisjauhoja
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 rkl sokeria
* 1/2 tl ruokasoodaa
Sekoita öljy jogurtin joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja anna olla kulhossa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä 20min ajan.
Nostele jauhotetuin käsin 5-6 kekoa leivinpaperin päälle uunipelleille. Taputtele tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225c n. 15 min.
Parhaimmillaan pian uunista tulleina!
Parhaimmillaan pian uunista tulleina!
Kommentit
Lähetä kommentti