Erilaiset laskiaispullat

Mielestäni mikään ei voita laskiaispullia mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Myös mantelimassapulla on ihan ookoo. Laskiaispullia voi kuitenkin tehdä monella tapaa ja tässä muutama erilainen makuvinkki. Aika nopsasti masuun päätyivät nämäkin... :)
Nutella-laskiaispullat
Pähkinäsuklaan rakastajan herkkua... laita hillon sijasta iso lusikallinen pullan päälle Nutellaa, päälle kermavaahtoa. Kansi päälle ja haukkaa!
Laku-laskiaispullat
Laku-sitruunatäyte
* 4-5 isoa pullaa
* 150g pehmeää lakritsia
* 1 dl vettä
* 1 sitruunan kuori
* 1/2 sitruunan mehu
* 2 dl kuohukermaa
* 2 tl raakalakritsijauhetta
Valmista tahna. Paloittele lakut veitsellä. Laita lakut ja vesi pieneen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä niin, että lakritsit pehmenevät hieman. Survo lakut ja vesi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Jäähdytä.
Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori ja lisää tahnaan. Purista sekaan myös puolikkaan sitruunan mehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahtoon raakalakritsijauhe (tai sen puuttuessa, 1 -2 rkl valmistamaasi lakutahnaa).
Täytä pullat lakutahnalla ja kermavaahdolla.
Laku-vadelmatäyte
* 4-5 isoa pullaa
*150g pehmeää lakritsia
* 1 dl vettä
* 1 dl vadelmia
* 1 tl sokeria
* 2 dl kuohukermaa
* 2 tl raakalakritsijauhetta
Valmista kuten laku-sitruunatäyte, mutta keitä kattilassa yhdessä lakujen kanssa vadelmat ja sokeri. Survo tasaiseksi. Siivilöi pois tarvittaessa ylimääräinen neste.

Kommentit

Suositut tekstit