Salted Caramel Cheesecake

Kinuski on ihanaa. Amerikkalainen uunissa tehty juustokakku on ihanaa. Makean ja suolaisen liitto on taivaallinen. Näiden asioiden takia rakastan tätä piirakkaa. Rakastut tähän aivan varmasti.

Ohjeen nappasin ranteita myöjen taikinassa blogista, joka taasen oli ottanut ohjeen Wicked sweet kitchen blogista ja vähän muokkaillut.

Pohja

* 300g digestive keksejä (halutessasi gluteenittomana)
* 140g voita

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita yhteen ja painele halkaisijaltaan 27cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Parhaiten toimii irtopohjainen piirakkavuoka. Esipaista pohjaa uunissa 150c 12 minuutin ajan.

Täyte

* 200g vaniljatuorejuustoa
* 200g ranskankermaa
* 1 dl fariinisokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* ripaus suolaa
* 1 rkl sitruunamehua
* 2 kananmunaa
* 1 rkl perunajauhoja

Kinuski

* 1,5 dl kuohukermaa
* 1 dl fariinisokeria

Päälle sormisuolaa

Vatkaa täytteen tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunissa 150c 15 minuutin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

Valmista kinuski keittämällä kattilassa kuohukermaa ja fariinisokeria 8-10 minuutin ajan. Sekoittele välillä. Jäähdytä hetki.

Kaada seos piirakan päälle. Kun piirakka jäähtynyt, ripottele pinnalle sormisuolaa.
Piirakka hyvää samana päivänä, mutta parhaimmillaan yön yli jääkapissa levänneenä.

Kommentit

Suositut tekstit