Donitsit

Jokainen blogi ja leivontaryhmä on nyt täynnä donitseja. Vältän usein näitä "hittiohjeita", mutta kotikaupunkiini aukesi Citymarket ja koska donitsivuoka oli siellä tarjouksessa... Pitihän se ostaa ja kokeilla. Donitsivuoka on näihin paras, mutta mikäli se uupuu, tee donitsit muffinssipellille ja poraa reikä omenaporalla. Muista silloin hivenen pidempi paistoaika.
Tämä ohje on Suklaapossun blogista, kiitokset sinne!

12 kpl

* 0,5 dl öljyä
* 1,25 dl piimää
* 1 muna
* 1 dl sokeria
* 0,5 tl suolaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 0,5 tl soodaa
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 tl kardemummaa
Lisäksi vuokasprayta tai öljyä

Sekoita keskenään öljy, piimä, muna ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Voitele donitsivuoka kevyesti vuokaspraylla tai öljyllä. Pursota taikinaa donitsikoloihin vajaaseen puoleen väliin (vinkki, leikkaa minigrip pussin kulmaan pieni reikä ja pursota niin jos et omista pursotusvälineitä). Paista 200c uunin keskitasolla 6-7 min. Älä paista liikaa. Kypsä donitsi on pehmeä, mutta kimmoisa ja aika vaalea. Seuraa sitten alla olevien kuorrutteiden ohjeita valintasi mukaan.

Sokerikanelidonitsit:
* 100g voita
* 1 dl sokeria
* 2 tl kanelia

Sulata voi. Kumoa juuri uunista tulleet donitsit ja dippaa kuuma donitsi sulaan voihin noin 1 sekunnin ajan. Tämä tekee donitsista erityisen mehevän. Pyörittele heti kauttaaltaan sokerikaneliseoksessa.

Suklaadonitsit:
* 50g voita
* 100g maitosuklaata
* 100g tummaa suklaata
* 2 tl rypsiöljyä
* nonparelleja

Sulata voi. Voitele donitsien pääliosa voilla ja kippaa kuumat donitsit pois vuoasta. Sulata vesihauteessa suklaat ja öljy. Dippaa donitsin rumempi puoli suklaaseen ja koristele nonparelleilla. Anna kovettua esim. jääkaapissa.

Voit myös käyttää kuorrutteeseen pelkkää valkosuklaata, tehdä pomadapäällisen, lakukuorrutteen, raastaa taikinaan appelsiininkuorta... Vain mielikuvitus on rajana!

Kommentit

Suositut tekstit