Ohra-lohilaatikko
Tämä Hanna Gullichsenin lohilaatikko on päätynyt useampia kertoja lounaspöytäämme. Vähän erilaista ja meillä maistunut aina hyvin myös perheen pienimmälle. Tykkään käyttää ruoanlaitossa paljon kvinoaa, bulguria ja ohraa. Mukavaa vaihtelua riisille ja koen että hivenen terveellisempääkin.
Neljälle
* 4 dl ohrasuurimoita
* 2 kananmunaa
* 300g kypsää lohta
* 5 dl maitoa
* 3 kananmunaa
* 3 rkl korppujauhoja
* suolaa
* mustapippuria
* voita
* 2 kananmunaa
* 300g kypsää lohta
* 5 dl maitoa
* 3 kananmunaa
* 3 rkl korppujauhoja
* suolaa
* mustapippuria
* voita
Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä paketin ohjeen mukaan (n. 30min suurimoista riippuen). Keitä 2 kananmunaa kovaksi (8-10min). Mikäli sinulla ei ole valmiina kypsää lohta, kypsennä ensin lohifilee uunissa kypsäksi (175c, 20-30min).
Voitele uunivuoka ja lisää sinne kypsät ohrasuurimot, pieneksi hienonnetut kananmunat ja pieniksi paloiksi revitty lohi. Sekoita.
Riko toiseen kulhoon kananmunat, lisää maito ja vispilä käsin seosta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja voilastuja.
Riko toiseen kulhoon kananmunat, lisää maito ja vispilä käsin seosta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja voilastuja.
Paista uunissa 180c, 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti