Keep it simple - mansikkakakku
Kesän ensimmäinen mansikkakakku tehdään perinteisesti aina juhannuksena. Haluan että kakku on yksinkertainen ja pääroolissa ovat mansikat. Kakkupohjaksi tein Annin uunissa blogista mantelipohjan, joka olikin ihanan mehevä. Namskis. Puolitin tämän ohjeen, koska tein vain minikakun.
Mantelikakkupohja
* 2,5 dl sokeria
* 200 g huoneenlämpöistä voita
* 4 munaa
* 2,5 dl mantelijauhetta
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 200 g huoneenlämpöistä voita
* 4 munaa
* 2,5 dl mantelijauhetta
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
Pingota 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa reunat reunaleivinpaperilla.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 45 min 180c uunissa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 45 min 180c uunissa.
Anna jäähtyä vuoassa ja kippaa tarjoilulautaselle.
Täytä haluamallasi tavalla. Itse laitoin täytteeksi:
* 2 dl kermaa
* 150g mascarponea
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 dl kermaa
* 150g mascarponea
* 1 tl vaniljasokeria
* mansikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkaten mascarpone ja vaniljasokeri. Koristele ja täytä kakku.
Kommentit
Lähetä kommentti