Raparperitiramisu

Toinen raparperiohje heti perään, koska sitä todellakin puskee maasta ja runsaasti... Järjestin kotonani hallituksen kokouksen ja sain luokseni ihania ystäviä sen tiimoilta. Naisille tarjosin tätä soppa365.fi sivustolta otettua raparperitiramisua. Ja tietysti taas hivenen ohjetta muokkailin. Oikein makoisaa, mutta taidanpa ensi kerralla upottaa sekaan muutaman tuoreen mansikan mollukan...
Hilloa jää yli. Se on aivan mahtavaa esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai puuron päällä.
Iso kulhollinen
Hillo
* 2 l raparperia
* 1/2 l vettä
* 1,5 dl hillosokeria
Tiramisu
* 3 dl vispikermaa
* 250g mascarponejuustoa
* 1 rkl appelsiinin kuorta
* 1 dl vahvaa kahvia
* 3 tl sokeria
* 1 pkt (n. 20 kpl) savoiardikeksejä
* 2-3 dl raparperihilloa
Päälle
* 500 g raparperia
* 1 dl sokeria
* 5 dl vettä
Valmista ensin hillo. Pilko raparperit pieneksi ja laita kattilaan veden kanssa. Kuumenna sekoittaen vesi kiehuvaksi. Laske lämpötilaa ja keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri sekottaen ja keitä vielä muutama minuutti. Anna hillon jäähtyä.
Tee päälle tulevat koristeet. Kiehauta vesi ja sokeri. Kuori ja leikkaa raparperit pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Lisää raparperit pehmenemään kuumaan liemeen.
Keitä vahva kahvi. Vaahdota kerma ja notkista mascarpone. Sekoita se kermavaahtoon. Raastamaan joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuorta.
Sekoita jäähtynyt kahvi ja sokeri kulhossa. Kasta puolet kekseistä nopeasti kahviin ja lado niitä pyöreään, korkeareunaiseen astiaan. Ei haittaa jos osa kekseistä pilkotaan. Lusikoi päälle raparperihilloa ja hillon päälle puolet mascarponevaahdosta. Tee samoin toinen kerros.
Valuta liemessä pehmenneet raparperit ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Asettele ne tiramisun päälle kierteiseen muotoon.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Kommentit

Suositut tekstit