Kirpeä sitruunakakku (lemon drizzle cake)

Tämän ohjeen bongasin Kulinaarin blogista. Hän oli tätä saanut briteissä käydessään ja oli etsinyt pitkään ohjetta. Ihanan sitruunainen ja täyteläinen maku ja superhelppo tehdä. Mainio sellaisenaan, pienen kermanokareen, sitruunamelissan ja mansikoiden kera tai vaikka kakkupohjana. Itse kokkailin tätä tyttäreni 4-v synttäreille.

Syvä vuoallinen

* 225g huoneenlämpöistä voita
* 225g sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 275g vehnäjauhoja
* 2,5 tl leivinjauhetta
* 4 munaa
* 4 rkl maitoa
* 2 sitruunan raastettu kuori

Kostutukseen
* 2 sitruunan mehu
* 170g sokeria

Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja vatkaa 2 minuutin ajan. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun tai rypistetyllä leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen 30*20cm uunivuokaan. Paista 180c uunissa
30-40 min ajan. Kokeile kypsyys tikulla.

Sekoita sillä välin keskenään sitruunamehu ja sokeri. Sekoittele kunnes sokeri imeytyy mehuun.

Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä 5 min. Voitele sen jälkeen kakun pinta sokerisitruunaseoksella ja kaada loput seoksesta kakun päälle.

Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.

Kommentit

Suositut tekstit