Prinsessakakku

Prinsessakakku on kuulunut kakkuvalikoimaani jo ainakin 15 vuotta. Ehkä parasta kakkua ja täydellistä myös pakastettuna ja sieltä sulatettuna vähän vielä kohmeisena. Prinsessakakkua tilattiin lapsuudessani aina isoihin juhliin Lohjan St Honore konditoriasta. Kun muutin omaan kotiin, aloin tekemään tätä herkkua itse. Tämän kuvan kakun tein ystäväni polttareihin.

Pohja
* 7 kananmunaa
* 2,5 dl sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1/2 dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 24cm kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175c n. 40 min. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa kolmeen osaan. Voit tehdä pohjan hyvin jo edellisenä päivänä.

Täyte
* 250g vadelmahilloa
* 10 dl kermaa
* 0,80 dl vanilliinikreemijauhetta

Kostutus
* 1 dl maitoa
* 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
* 400g marsipaania

Kostuta kakkupohja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vanilliinikreemijauhe. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi. Levitä kakkupohjalle runsaasti hilloa ja paksu kerros kermatäytettä. Laita päälle seuraava kakkupohja ja toista sama. Laita päällimmäinen kakkupohja päälle. Laita sen päälle kermatäytettä reilusti. Laita kermaa myös kakun reunoille. Kakun päälle tulee tulla keskelle hieman kekomaisesti, reilusti, kermatäytettä, näin kakun pääliosasta tulee pyöreä.
Kauli marsipaani isoksi ja ohueksi ympyräksi. Voit käyttää apuna tomusokeria. Itse kaulin aina kahden tuorekelmun välissä, jolloin kuorrute on helppo nostaa kelmun avulla kakun päälle.
Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois ja koristele yksinkertaisesti.
Syö kakku jääkaappikylmänä.

Kommentit

Suositut tekstit